Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar estafette@runforkika.nl en wij helpen je graag!

Tijdens Run for KiKa Estafette

Waar kunnen de lopers wisselen?
Tijdens Run for KiKa Estafette moet iedereen zich houden aan de geldende verkeersregels. Je kan dus niet zomaar in de berm parkeren om te wisselen of op de weg stil gaan staan. Zoek parkeerhavens, inritten of vergelijkbare plaatsen waar je het overige verkeer (zo min mogelijk) hindert. Van de organisatie ontvang je ruim van tevoren een routeboek waarin dagelijks 4 wissel- en 3 registratiepunten worden aangegeven.
Hoe kan ik het beste de afstanden verdelen over de lopers?
Er is geen 'slechte' verdeling, maar de ervaring leert dat een afstand van 5 á 10 kilometer zorgt voor een mooie verdeling. Bij een snelheid van 10 kilometer per uur is elke loper dan 30 tot 60 minuten aan het lopen. Het handigste is om 2 subteams te maken, dit om te zorgen dat teamsupporters ook af en toe kunnen uitrusten en je even de benen kan strekken buiten het rennen om. Het is aan te raden om de afstanden van de verschillende lopers wel gelijk te houden, dit om onduidelijkheden te voorkomen.

Inschrijving

Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?

Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden.

Kunnen grotere teams zich inschrijven?

Een team bestaat maximaal uit 12 personen. Heb je meer dan 12 lopers? Dan kun je een tweede team samenstellen en de lopers verdelen.

Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?

Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, de kans is groot dat Team Run for KiKa Estafette dit wel kan. Neem gerust contact op via estafette@runforkika.nl of 088-3665440.

Krijg ik mijn geld terug als ik onverhoopt niet mee kan doen?

Indien een deelnemer om welke reden dan ook beslist om niet meer deel te nemen aan Run for KiKa Estafette, is teruggave van het inschrijfgeld en eventueel ander gemaakte kosten niet mogelijk. Lees voor alle regels het deelnemersreglement, supportersreglement of vrijwilligersreglement.

Voorbereiding

Wanneer kan ik het best beginnen met trainen?
Een goede conditie is van belang bij Run for KiKa Estafette. Trainen is daarom van grote waarde. Bij een goede basisconditie adviseren we je minstens drie maanden van tevoren te beginnen met trainen. Het leukste is om samen met je team te trainen.
Wat moet ik meenemen tijdens Run for KiKa Estafette?
Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden. In het kamp zijn vele voorzieningen aanwezig, zoals catering, medische begeleiding en masseurs.
Wat is de functie van een teamsupporter?
Teamsupporters rijden in de volgwagen of fietsen als navigator op de fiets naast de loper. Samen ondersteunen zij het team tijdens Run for KiKa Estafette en in de aanloop daar naartoe. Dankzij de teamsupporters kunnen de lopers zich volledig concentreren op het hardlopen. Teamsupporters zijn niet verplicht sponsorgeld op te halen.
Is het nodig om teamsupporters mee te nemen?
Run for KiKa Estafette loop je in een team van minimaal 1 tot maximaal 12 lopers. Per team kan je teamsupporters meenemen. Dit raden wij zeker aan bij een team van minder dan 4 lopers.
Hoeveel teamsupporters mag je meenemen?
Per team kan je maximaal 4 teamsupporters meenemen.

Sponsoring

Waarom vragen jullie sponsors naar persoonlijke gegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Run for KiKa Estafette kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor een speciale PDF met meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Run for KiKa Estafette sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Waarom betaalt een sponsor 0,50 euro transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Ons doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Omdat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Run for KiKa Estafette naar toe?
De opbrengst van Run for KiKa Estafette gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. Alle opbrengsten zijn bestemd voor onderzoek naar kinderkanker. Dit onderzoek vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht, waar kinderen met kanker worden behandeld. Hier werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling.

Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na het event. Heb je sponsorformulieren geprint die al door een sponsor zijn ingevuld? Zorg dan dat deze formulieren voor uiterlijk een maand na het event bij Run for KiKa Estafette binnen zijn. Hartelijk bedankt!

Vrijwilligers

Hoe schrijf ik mij in als vrijwilliger?
Klik hier om je in te schrijven als vrijwilliger. Vrijwilligers betalen geen inschrijfgeld.
Wat zijn de taken van een vrijwilliger?
Zonder vrijwilligers geen Run for KiKa Estafette. Vrijwilligers werken samen met de organisatie en zetten zich vrijwillig in voor KiKa. Wij zoeken vrijwilligers voor in de bouwploeg, transportploeg, cateringploeg, registratieploegen, verkeersploeg en barploeg. Wil jij deel uitmaken van ons enthousiaste vrijwilligersteam? Mail naar estafette@runforkika.nl

Betrokken organisaties

Wat is The Event Foundation?

Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op eventfoundation.nl.


Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Tour for Life, Duchenne Heroes, Run for KiKa, Africa Classic, Run for KiKa Marathon en Run for KiKa Estafette. Bij Emolife Event werken zeer gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op emolife.nl.

Heeft KiKa een CBF Keurmerk?
Het CBF Keurmerk bestaat niet meer in deze vorm. Daarvoor is de Erkenningsregeling voor goede doelen teruggekomen met nog zwaardere eisen. KiKa is door het CBF aangewezen als erkend goed doel.
Wat / wie is Emolife, de organisatie verantwoordelijk voor Run for KiKa Estafette?
Emolife is in handen van Stichting The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Run for KiKa Estafette aan Stichting Kinderen Kankervrij. Andere geslaagde fondsenwervende evenementen van The Event Foundation zijn Tour for Life, Duchenne Heroes en Run for KiKa (hardloop events in Nederland).

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen