30 augustus t/m 1 september 2019

Team Nobel KiKa Runners

Op vrijdag 31 augustus staat Peter Dimmendaal aan de start van zijn tweede editie van Run for KiKa Estafette. Met het team Nobel KiKa Runners zet hij zich in voor kinderen met kanker. 

Waarom doen Peter Dimmendaal en het team Nobel KiKa Runners mee aan Run for KiKa Estafette?

Twee teamgenoten van mij bij Nobel KiKa Runners, Bart en Inge Tishauser, zijn twee hele goede vrienden. Bij ons in de omgeving is bekend dat zij zich ontzettend veel inzetten voor KiKa. Daarnaast heb ik zelf een zoontje die chronisch ziek is en in principe nooit meer beter zal worden. De ziekte is vrij zeldzaam en derhalve is de ontwikkeling van medicijnen en behandelingen traag of sporadisch.

In de directe familie is darmkanker de laatste jaren helaas te nadrukkelijk aanwezig geweest. In de voorbereiding op Alpe d´HuZes werd mijn broertje onverwacht ziek. Darmkanker. Tja, toen was het hek van de dam. De dagen voor en van het fietsen waren op alle vlakken geweldig en heel emotioneel. Maar je voelt je trots dat je aan zoiets moois je steentje hebt bij kunnen dragen. Datzelfde gevoel had ik vorig jaar bij het passeren van de finish van Run for KiKa Estafette in Utrecht ook. Vlakbij het Wilhelmina Kinderziekenhuis waar ik met de jongste vaak kom. Toch weer even het tikkie van de confrontatie…

Van een ander teamlid weet ik dat vroeger zijn broertje is overleden en dat op het moment dat diegene thuis opgehaald werd, het niet eens geheel duidelijk was van hoe en waarom. De ontwikkeling van toen naar nu is al geweldig qua behandeling en genezingskans; maar dit moet zo dicht mogelijk naar de 100%!

Al deze punten tezamen in combinatie met het sportieve aspect erachter hebben mij ertoe bewogen om deel te nemen aan dit mooie evenement! Ieder kind verdient het om kind te zijn! De lezingen en gesprekken onderweg hebben mij laten zien dat het bij kinderen een enorme sluipmoordenaar is en dat wanneer de behandelingen wel aanslaan, de bijverschijnselen nu of later, heel groot kunnen zijn. Het kunnen bijdragen is geweldig en hier ben ik trots op.

Het aftellen is voor ons al weer begonnen… 

Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
12-01-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen